View Single Post
Sub8 Sub8 is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2014
Location: PA
Posts: 65
Intermitant complete engine power loss / hesitation.

Hi all. Im trying to fix my final (really��) issue with my 80sc USA model.

I have an intermittent (3-5times in 1hr drive) full engine power shutdown / hesitation. 1sec complete 'hickup'.

This issue was present when I bought the car 4yrs ago.

Since buying I have:

Rebuilt engine ��. It smoked , used oil, leaked and wasnt that fast.
Rebuilt the gearbox. I'm nearly sure this is irreverent. But hey.
Refreshed CIS fully. Everything. I can tell you what my system and control pressures are in my sleep. HEGO version with frequency valve. It all works perfectly. 14.8@idle 12.2 at full throttle.
New fuel pump.
I run with Hego disconnected as I'm using the boss for my own wideband. Frequency valve duty cycle checked. %65 cold/%50 hot/65% hot when stamping throttle fully.
Classic retrofit CDI, new coil, wires, disi, arm, green wire, disi coil. I e tried non rev limiter arms and rev limit arms. No difference.

This is the final bugbear. As it's so abrupt I had assumed ignition. However I read that rev limiter on usa models is fuel pump cut. I'm pretty sure I can hear 'something' behind the dash when 'it' happens.

It starts hot and cold perfectly everytime. It's now quite fast. It drives perfectly except for this issue. The same issue has remained unchanged despite all the new components. I didn't do the above to fix this issue btw. I just wanted a 'proper' 80SC.

Thoughts on suspects most welcome!

Last edited by Sub8; 06-02-2018 at 03:38 PM..
Old 06-02-2018, 03:20 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #1 (permalink)