Pelican Parts Forums

Pelican Parts Forums (http://forums.pelicanparts.com/)
-   101 Projects Discussion Forum: BMW 3-Series (http://forums.pelicanparts.com/101-projects-discussion-forum-bmw-3-series/)
-   -   1bank not firing (http://forums.pelicanparts.com/101-projects-discussion-forum-bmw-3-series/1031869-1bank-not-firing.html)

Douth 06-10-2019 08:30 PM

1bank not firing
 
BMW X5 E53 4.6is. Purchased this after it was sitting for a couple of years. Fitted reco transmission, now have a problem with the engine not running on both banks. Have changed the 02, MAF, Cam pos sensors. Have plenty of spark, swapped the injectors with bank 1, have power to all injectors and coils. Unable to find any vacuum leaks. Changed all filters except fuel. Cleaned intake and every connection I could find. Still no go on pots 5,6,7 & 8. It is slow to start but runs ok for only being on 4. Have had the codes cleared twice to for no result.
fault codes
p0332 knock sensor low bank
p1327 knock sensor 2 bank 1 low input
p0327 knock sensor 1 low bank 1
p0175 system too rich bank 2
p1341 multiple cylinder misfire with fuel cut off
cylinder 5,6,7,8 misfire
Any clues on what might be wrong?

Regards Douth

jcain 07-02-2019 02:52 PM

(1) do a compression test on that bank to confirm you don't have a blown head gasket.
(2) swap camshaft positions sensors from left bank to right back and vice versa to see if the problem follows. If it does you have a bad camshaft sensor.


All times are GMT -8. The time now is 07:14 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website


DTO Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.