Pelican Parts Forums

Pelican Parts Forums (http://forums.pelicanparts.com/)
-   101 Projects Discussion Forum: BMW 3-Series (http://forums.pelicanparts.com/101-projects-discussion-forum-bmw-3-series/)
-   -   E30 Temp Sensor Problem (http://forums.pelicanparts.com/101-projects-discussion-forum-bmw-3-series/733366-e30-temp-sensor-problem.html)

Yusuf (guest) 02-10-2013 05:03 AM

Hello guys, i have a problem ive been tryin to figure out for a while. i have a 82 e30 prod date 84 engine M25 in there everything is working fine but when i turn the key on without even starting the car, the temp gauge goes directly to hot. any ideas why?? thanks in advance

__________________
This post was auto-generated based upon a question asked on our tech article page here: Pelican Technical Article: BMW E30 Coolant Temp Sensor Replacement

Wayne 962 02-10-2013 05:03 AM

I believe that when these sensors of fail they default two hot. In other words when the center becomes disconnected the gates sees that it's disconnected and then defaults to full hot. Because of the false the full hot it tells you that the sensor is not working or the wire is disconnected. So I would check in the engine compartment and make sure that the wire to the sensor is properly connected. If it is connected then the problem is a faulty sensor most likely.

- Wayne


All times are GMT -8. The time now is 02:52 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2020 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website


DTO Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.