View Single Post
jsveb jsveb is offline
Registered User
 
jsveb's Avatar
 
Join Date: May 2007
Location: Norseman territory
Posts: 2,780
Garage
Just went for a drive. It drives nice.

I hope this is me closing this thread - knock on wood - boost on.

The conclusion, as many of you predicted, is ignition timing was way retarded.

I have installed a refurbished distributor from RarlyL8 - thanks Brian.

I have also installed a refurbished waste gate - thank you Cole.

All the smog equipment is gone.

I'll post pictures for the records later.

Next will be getting a leak down test done to determine how badly worn the engine is. I am a bit worried about the heads, exhaust and the piston rings.
I want to drive it though first - now.

Furthermore I am leaning towards a conclusion for my first " no start thread.":



Don't read it. It too long

I think it has been ignition all along. I did not find anything real conclusive the last time. Just did a lot of tests and changed out some parts. Including installing a blwur.

Final comment:

The afr were low 14s when cruising, and dropped to 9.7-9.9 when I floored it and boost came on it then immediately raised back up to about 10.3. This is approx values noted by tonight's co-driver.

Time to log some proper data with the lma-3

Thanks to all of you, whether it be posts to help from the other side of the world. To phone calls offering assistance whenever need should be.

Next thread will be me installing some bling. Along the lines of: If it don't run, chrome it.
__________________
Jesper
Carrera 3.0 1975
930 1978 OEM Matte Schwartz, ANDIAL IC, BL WUR, SC cams. LMA-3 w. XD-16 and CP transducer
www.stauningwhisky.dk
Old 08-16-2011, 06:32 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #117 (permalink)