View Single Post
sundevil64 sundevil64 is offline
Registered User
 
Join Date: Apr 2009
Location: Cedar Park,TX
Posts: 2,596
Garage
Mine didn't do it while on boost. The problem was with the restrictors the volume was greater than the scavenge pump could remove at rpm's lower than 1500. Problem was resolved by removing the restrictors. I am going to drill out the restrictor to a larger hole, so I can send a little more pressure to the bottom end, just not as much as before.

Your problem is of a different nature. I test the scavenge pump utilizing the above methods. My guess, just a guess, would be the drive pin in the scavenge pump since you were on full power when the symptoms occurred. It 's easy to pull. You'll need to remove the supply and return lines and two 10mm nuts. While you have it out you may want to replace the seals. If I recall there are three that Pelican may carry, but I know Zim's carries them. I ordered there because I can get it next day for the price of normal ups ground.

Let us know what it is. I would be concerned about the seals in your turbo, but I would check that later. First find the cause, then correct the damage.

John
__________________
John- I blame and thank the longhood boys of Austin
-84 911 Carrera w/ 930 t/p,efi'd,dizzy free,HFS turbo, 78 930 RoW no option sunroof coupe, 64 Corvette roadster, 71 911T, 73 911E, 67 Bronco survivor. 71 FJ40, 95 M3 (for sale)
"Illegitimi non carborundum"
Old 11-06-2011, 02:19 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #37 (permalink)