View Single Post
puddy puddy is offline
Registered User
 
puddy's Avatar
 
Join Date: Sep 2013
Location: Ontario, Canada
Posts: 1,827
Garage
Quote:
Originally Posted by T77911S View Post
the way you worded it has some confused as to if the CIS is from the 75 or 87.

assuming it is the 87 CIS, was the ECU/electronics installed for the 87? O2 sensor?

sounds like he replaced the aux air regulator (AAR). all it does it let more air into the engine when it is cold, then it closes to bring the idle back down.
the first thing i would look at is the AAR. he may have replaced it but it could be stuck closed or stuck open and the PO adjusted the idle to compensate.
check for power at the plug going to the AAR. remove it and look for 12v across the 2 pins, with the key on.

the warm up regulator(WUR) could also be bad. mixture and/or control pressures could be set for when it is warm compensating for a bad WUR. that would make it run good hot and bad cold. you need fuel pressure gauges to check pressures.

check for air leaks.
The car has a Euro CIS system with larger lines, i`m not sure what yeat of car it is off.

I just googled the AAR and saw a picture, that is the item the PO said he replaced and it didn`t work. I have it sitting in my backseat now. So it is not installed at the moment. At least I know what it`s called now and can search for more info on it. I found a useful diagram too!

Thanks!
Old 10-30-2014, 09:03 AM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #7 (permalink)