View Single Post
T77911S T77911S is offline
Registered User
 
T77911S's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MYR S.C.
Posts: 8,818
out of gas
it should run on one fuel pump but you can test.
remove connector on top rear of AFM.
remove BOTH FP relays
turn key on.
put one relay in at a time to hear each pump by itself.
if you are sure it is flooding the pumps should be working.

you can leave the connector of while troubleshooting to make sure both pumps run all the time.

ignition related.
check for spark when it will not crank. this could be a bad CD or coil.
when my coil went bad it would try to start but it never would quite catch.
heat is the killer. most of the time the car will start after it cools down which made me think ignition since it has cooled some since being towed.
there is a delayed action relay that keeps the ignition on for about 5 seconds after the key is turned off. this could also be bad.

if the pumps do not run it could be several things.
fuse of course. give it spin if it is good.
first I would ground the wire to the over boost relay
next I would bypass the yellow relay in the engine bay 30-87a.
then if you jumper the FP relay and they run then it is probably the speed relay under the seat.

OH GREAT!!!
I see you did not post the year of you r car so some of the above may not apply.
nice.....
__________________
86 930 42kmiles [__] RUNNING:[__] NOT RUNNING: ____77 911S widebody: SOLD
88 BMW 325is 200K+ [__] RUNNING: [__] NOT RUNNING:
05 BMW 330CI 130K:: [__] RUNNING: [__] NOT RUNNING:
08 VOLVO V70 190K:: [__] RUNNING: [__] NOT RUNNING:
90 B2200[] RUNNING:[_] NOT RUNNING:__2000 MER E320 WAGON [_] WRECKED:[]RUNNING:
Old 06-26-2017, 06:45 AM
  Pelican Parts Technical Article Directory    Reply With Quote #2 (permalink)