Pelican Parts Forums

Pelican Parts Forums (http://forums.pelicanparts.com/)
-   MINI Discussion Forum (http://forums.pelicanparts.com/mini-discussion-forum/)
-   -   2007 MCS Temp Sensor Signal Error (http://forums.pelicanparts.com/mini-discussion-forum/1002997-2007-mcs-temp-sensor-signal-error.html)

GBugg 07-22-2018 11:17 AM

2007 MCS Temp Sensor Signal Error
 
We pulled the motor to replace my daughter's clutch. Now we get a CEL showing code "2F19 - Coolant Temperature Sensor, signal".

I've changed the sensor and the connector (thinking I pulled a wire or something during the removal?) but no joy. The light comes right back on after clearing the code and the radiator fan goes to HIGH mode even when cold.

So...
1. What should I check/fix next?
2. Is it safe for her to drive in the meantime?

Thanks.
George
07 Mini Cooper S
6-spd manual

Huntsville, AL

Luccia at Pelican Parts 08-13-2018 05:26 PM

Are you sure each connector is plugged into the right socket? Make sure you didn't connect the wrong one to the wrong socket, that'll trip the code. This article will show you which one goes to which socket: https://www.pelicanparts.com/techarticles/MINI_R56/89-WATER-Turbocharged_Engine_Thermostat_Replacement/89-WATER-Turbocharged_Engine_Thermostat_Replacement.htm. So you can double check your work.


All times are GMT -8. The time now is 03:15 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2020 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website


DTO Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.