Pelican Parts
Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   Pelican Parts Forums > Porsche Forums > Porsche 924/944/968 Technical Forum


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
Author
Thread Post New Thread    Reply
Registered User
 
stanman72's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 13
Lightbulb 944 Tach

Every now and again after starting my 85.5 944, the tach doesn't function. Sometime after several minutes of driving it begins to work and other times not until the car is started again. I'm sure this may be a 'contact' issue but I cannot locate anyplace in the engine compartment the tach sensor is connected. Of course it could be the guage but thought to start here. Help is appreciated.
__________________
85.5 Porsche 944 NA, 2.7 liter motor, Guards Red, 155k miles
Old 08-21-2004, 06:53 AM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: Upstate New York
Posts: 2,205
The tach is driven with a signal from the DME.

It's probably the gauge, unless there is a broken wire from the dme to the tach.

gb
__________________
Good luck, George Beuselinck
www.944ecology.com
Porsche Deconstructor (tm)
We buy 944s and sell 944 parts (845-379-1944)
We rebuild torque tubes and instrument clusters for 944/968/928
Old 08-21-2004, 10:20 AM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #2 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2000
Location: Riverdale, GA
Posts: 363
Send a message via Yahoo to Cebu
Tap the istrument cluster glass lightly after start-up..the Tach should start to indicate.
__________________
85.5 944na
Automatic
V-65 Magna
94 Impala SS
Old 08-21-2004, 01:00 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #3 (permalink)
Registered User
 
stanman72's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 13
Cebu...pure freakin genious! A slight tap and it works everytime...
__________________
85.5 Porsche 944 NA, 2.7 liter motor, Guards Red, 155k miles
Old 08-23-2004, 03:00 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #4 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 43
Send a message via AIM to snowboardgeek1
Any real way to fix it? Possible to lube the speedo?
__________________
1985.5 Porsche 944
Old 08-23-2004, 11:57 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #5 (permalink)
Reply

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

 


All times are GMT -8. The time now is 11:20 AM.


 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page
 

DTO Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.