Pelican Parts Forums

Pelican Parts Forums (http://forums.pelicanparts.com/)
-   Porsche 964 & 993 Technical Forum (http://forums.pelicanparts.com/porsche-964-993-technical-forum/)
-   -   front control arm monoballs problem (http://forums.pelicanparts.com/porsche-964-993-technical-forum/1049660-front-control-arm-monoballs-problem.html)

chao 01-11-2020 07:49 AM

front control arm monoballs problem
 
Hi everyone,

I have problem about the front control arm monoballs that I bought.
The noise is very loud and you can hear it when you drive even low speed.
This is brands new not second hand. I would like to know is it normal?
Have your guy ever seen something like this before? :confused:
Any idea please help.

video 1
https://www.youtube.com/watch?v=6FSbexP5gYQ


video 2
https://www.youtube.com/watch?v=k6k-tTXYq4s

video 3 driving low speed
https://www.youtube.com/watch?v=FCSFPER1jUg

Thanks guys

AOW162435 01-14-2020 08:14 AM

That sounds terrible! Where did you purchase the inserts?



Andreas

chao 01-14-2020 04:35 PM

Quote:

Originally Posted by AOW162435 (Post 10718991)
That sounds terrible! Where did you purchase the inserts?



Andreas

Is it possible to put the name in here?
I try to contract them as well sending an email 4-5 times.
And still silent :confused::confused::confused::confused::
I not live in USA. It hard for me to call them.

chao 01-16-2020 05:43 AM

I try to contact where I bought to claim but they seem to not answer me. Send mail to them 4-5 times and get nothing back.
I live in Thailand and I bought the bushing from USA.
I think, this bushing may have defect from the production.

chao 01-18-2020 06:17 AM

http://forums.pelicanparts.com/uploa...1579357011.jpg
http://forums.pelicanparts.com/uploa...1579357039.jpg

Kraftday 01-18-2020 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by chao (Post 10715891)
Hi everyone,

I have problem about the front control arm monoballs that I bought.
The noise is very loud and you can hear it when you drive even low speed.
This is brands new not second hand. I would like to know is it normal?
Have your guy ever seen something like this before? :confused:
Any idea please help.

video 1
https://www.youtube.com/watch?v=6FSbexP5gYQ

video 2
https://www.youtube.com/watch?v=k6k-tTXYq4s

video 3 driving low speed
https://www.youtube.com/watch?v=FCSFPER1jUg

Thanks guys

Yikes that that is not safe.

I think yes the bore for the bearing housing is either too large or the adjustment is not correct.

Here are the original MODE Inc brand and instructions.. same since 98!

http://forums.pelicanparts.com/uploa...1579400782.jpg
http://forums.pelicanparts.com/uploa...1579400782.jpg
http://forums.pelicanparts.com/uploa...1579401259.jpg

AOW162435 01-19-2020 09:20 AM

Chao,
I’ve reached out to the owner of Elephant Racing for you. I’ll let you know if I get a response.



Andreas

chao 01-29-2020 06:56 PM

I had received refund from Chuck Elephant Racing.
Thank you so much Andreas

AOW162435 02-02-2020 05:47 AM

Quote:

Originally Posted by chao (Post 10735821)
I had received refund from Chuck Elephant Racing.
Thank you so much Andreas

Glad I could help.



Andreas


All times are GMT -8. The time now is 08:30 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2020 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website


DTO Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.