Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
 
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    
  We salute a legendary member of the community.
Thank you for selflessly sharing your wisdom with us...
Go Back   Pelican Parts Technical BBS > 1- Porsche Technical Forums > Porsche 914 & 914-6 Technical Forum

Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
Author
Thread Post New Thread    Reply
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Los Angeles
Posts: 81
Garage
Red face HELP!! Doesn't Start....

Turn the key. I hear Fuel Pump running.
Turn to start. I only hear "CLICK!" and no crunking.
Is this because of Bad Starter? or any thing else.

The car was running fine today. I came back to park the car at my parking space of my apartment.
Now I went down to start the car to get something to eat I does not start.
The parking space is in B2 level so it is going to be hard to tow
__________________
Takeshi
73 914 2.0L EFI
Old 07-20-2003, 06:43 PM
  Recommend this thread for the PelicanWiki    Reply With Quote #1 (permalink)
Registered User
 
Jim Smolka's Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: Hickory NC USA
Posts: 2,471
Could be the switch. Turn the ignition on (parking brake, in neutral etc).

Find the T12 connector on the engine relay board. With the connect plugged in, carefully remove the cover of the connector. There should be a large red wire and large yellow wire. Use a jumper wire to short ther red & yellow wire together. The car should start..., else it could be a starter or battery
Old 07-20-2003, 06:55 PM
  Recommend this thread for the PelicanWiki    Reply With Quote #2 (permalink)
SGB SGB is offline
Registered User
 
SGB's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Huntsville, AL
Posts: 902
Garage
Red face Check that ground strap!

Be sure the batt is charged, and make sure the ground strap on the transmission is sound and well attached. You can just use a jumper cable to augment the ground strap to test that.
__________________
-Scott


My gallery page
Old 07-20-2003, 07:01 PM
  Recommend this thread for the PelicanWiki    Reply With Quote #3 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Los Angeles
Posts: 81
Garage
Thanks for advice. I also checked few posts and I realized that this is common problem on 914.

One thing, Generator warning light and Oil Pressure warning light do not get dimed even I turn the key till I hear "Click".
Does it mean I have bad switch? and/or starter?
__________________
Takeshi
73 914 2.0L EFI
Old 07-20-2003, 08:37 PM
  Recommend this thread for the PelicanWiki    Reply With Quote #4 (permalink)
Registered User
 
Jim Smolka's Avatar
 
Join Date: Aug 1999
Location: Hickory NC USA
Posts: 2,471
Could be both, but my money is on the switch

Last edited by Jim Smolka; 07-21-2003 at 02:53 AM..
Old 07-21-2003, 02:39 AM
  Recommend this thread for the PelicanWiki    Reply With Quote #5 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Sep 2002
Location: Los Angeles
Posts: 81
Garage
Thanks guys! I report back when I get this all done.
__________________
Takeshi
73 914 2.0L EFI
Old 07-21-2003, 08:12 AM
  Recommend this thread for the PelicanWiki    Reply With Quote #6 (permalink)
Reply

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

 


All times are GMT -8. The time now is 06:26 AM.


 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page
 

DTO Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.