Pelican Parts
Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   Pelican Parts Forums > Porsche Forums > Porsche 911 Technical Forum


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
Author
Thread Post New Thread    Reply
Registered User
 
Join Date: Mar 2014
Location: orange county ca
Posts: 3
oil pressure sending unit help

hey guys,

my druck press gauge reading is stuck at 0-0.5 and I'm out of ideas, I suck at electrical troubleshooting, please help.

engine running at idle, wire on sensor gauge shows = 0
engine running at idle, wire not on sensor gauge shows = 5
engine running at idle, wire grounded on the engine gauge shows = 0

tested sender unit itself by placing red lead to the sender's prong and black lead to ground, started car and measured resistance in Ohms. I was told if I got fluctuating readings with changes in rpm, sender is good. if sender is bad it should read infinity. I got fluctuating readings, so I assume my sender is good.

battery reads 12.5v, so I assume my alternator is still good.

I thought maybe the female connector was too loose, so I ran a separate wire connecting the female connection to the sender's prong, started the car and still got a reading of 0.

suggestions anyone?

Old 03-24-2014, 11:09 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #1 (permalink)
Information Junky
 
island911's Avatar
 
Join Date: Mar 2001
Location: an island, upper left coast, USA
Posts: 57,304
If you take the green/red (iirc) wire off of the Oil Pressure Sensor (just right of the engine fan, 7mm nut) your dash-gauge should peg up to the top. That is, the gauge reads resistance to ground. -if that wire goes directly to ground, the gauge should read zero(ish) and if not connected it should read max.

ps, there's this Oil temp & pressure gauge / sender operation
__________________
Everyone you meet knows something you don't. - - - and a whole bunch of crap that is wrong.
Disclaimer: the above was 2 worth.
More information is available as my professional opinion, which is provided for an exorbitant fee.
Old 06-02-2014, 10:16 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #2 (permalink)
ROW '78 911 Targa
 
timmy2's Avatar
 
Join Date: Jul 2011
Location: Salem, OR
Posts: 9,050
Garage
The senders have a habit of breaking/ corroding at the threaded brass portion where the nut goes on to secure the terminal stud.
Try using a little bit of solder and a soldering gun on the end of the threaded brass (get it good and hot) and see if it works again.


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
Dennis
Euro 1978 SC Targa, SSI's, Dansk 2/1, Bitz kit EFI.
Need a New Wiring Harness? PM or e-mail me. Search for "harnesses" in the classifieds.
Old 06-02-2014, 10:42 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #3 (permalink)
Registered User
 
T77911S's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Location: MYR S.C.
Posts: 13,586
if the gauge reads 0 with the wire connected and 5 with it removed, the sender is bad, just buy a new one.

__________________
86 930 42kmiles [__] RUNNING:[__] NOT RUNNING: ____77 911S widebody: SOLD
88 BMW 325is 200K+ SOLD
05 BMW 330CI 130K:: [__] RUNNING: [__] NOT RUNNING:
08 VOLVO V70 190K:: [__] RUNNING: [__] NOT RUNNING:
90 B2200[__] RUNNING:[] NOT RUNNING:__2000 MER E320 WAGON [] WRECKED:[]RUNNING:
Old 06-03-2014, 03:15 AM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #4 (permalink)
Reply

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

 

Tags
druck , gauge , oil , pressure


All times are GMT -8. The time now is 05:44 PM.


 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2020 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page
 

DTO Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.