Pelican Parts
Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   Pelican Parts Forums > Porsche Forums > Porsche 924/944/968 Technical Forum


Reply
 
LinkBack Thread Tools Rate Thread
Author
Thread Post New Thread    Reply
STELLA ROSSA 91
 
Join Date: Dec 2010
Location: LOS ANGELES,CA,USA
Posts: 104
924s runing rough at idle

This is regarding my 87 924s, always ran great till 2 couple of days ago. Starts fine from cold, runs fine for first min or so, but within min or min and a half the idle would get very rough, if I press gas not much happens, stumbles hesitates, occasional back fire. Car will not stall, keeps running rough. If I restart, it always starts, sometimes would be excellent with first jab off throttle, but as soon as it comes to idle , roughness returns, sometimes runs rough immediately after restart..

My idle was always bit shaky, but not like this...

Only thing I did prior to this is I unplugged and reconnected the o2 sensor...
the following day I cleaned the contacts to speed and reference sensor connectors , but this happened prior to cleaning them...

Has anyone experienced theses symptoms like I said...it always restars fine, and will not stall completely.....

THX!
__________________
Stellarosa91
Old 01-24-2018, 01:05 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #1 (permalink)
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Rancho Cucamonga, CA
Posts: 3,349
try unplugging the idle control valve (plug is between the intake manifold runners for cylinders 2 and 3) and see how it runs.
Old 01-24-2018, 01:33 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #2 (permalink)
Registered User
 
Bradical's Avatar
 
Join Date: Jun 2014
Location: Lake County, FL
Posts: 776
Sounds like you are dropping a cylinder to me. I’d suspect an injector, but it could be as simple as a spark plug wire or something. Probably amplified by a tired set of engine mounts.
__________________
1987 944NA LY3E (Sold)
1988 924SE M030
PCA - Florida Citrus Region
https://instagram.com/bradical924/
Old 01-24-2018, 07:33 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #3 (permalink)
Proprietoristicly Refined
 
John_AZ's Avatar
 
Join Date: Jul 2001
Location: ~Carefree Highway~
Posts: 5,815
I repaired this problem in 2017---same symptoms.

The larger hoses under the intake had rotted and cracked.
I did not need a new ICV or throttle valve switch.

Check all air hose connections you can see from the top---and the small tube rubber connections.

Have the throttle body BIG round seal on hand ---WYAIT

Have 4 intake gaskets on hand.

Look at the PET.

I wasted a lot of time X3 doing the smoke test and then one part , then another , then another.

J_AZ
__________________
1988 924S 77K July 2017 ...+ 1987 924S 145K DD (+15K est. bad odometer)
Old 01-24-2018, 07:39 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #4 (permalink)
STELLA ROSSA 91
 
Join Date: Dec 2010
Location: LOS ANGELES,CA,USA
Posts: 104
Thank you all for taking the time!

Battling a bad cold or something, so as soon as the wife oks my further tinkering will give it another look.

THX!
__________________
Stellarosa91
Old 01-24-2018, 08:53 PM
  Pelican Parts Catalog | Tech Articles | Promos & Specials    Reply With Quote #5 (permalink)
Reply

Thread Tools
Rate This Thread
Rate This Thread:

 


All times are GMT -8. The time now is 01:09 PM.


 
Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page
 

DTO Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.